For better day!

Produkty dozwolone na AIP

Co możemy jeść?

– ryby i mięso

– podroby ( wątróbka, serca, żołądki)

– warzywa ( liściaste: sałaty, rukola, jarmuż, szpinak, roszponka, cykoria, botwinka, kolorowe: awokado, seler, buraki, dynia, cukinia, marchew, ogórki, topinambur, bataty, bogate w siarkę: szparagi, brokuły, brukselka, kalafior, grzyby, por, rzodkiew, cebula)

– owoce (preferowane z małą zawartością cukru: jagody, truskawki, maliny, jużyny, agrest, morele, borówki)

– tłuszcze – masło, smalec, olej kokosowy; na zimno – oliwa z oliwek

– kiszonki (domowe ogórki i kapusta)

– rosół domowy

– pijemy ok 2 litrów płynów dziennie ( woda z cytryną, herbaty owocowe i ziołowe)

Poniżej szczegółowa lista:

AIPincludelist

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top