For better day!

Karkówka w ziołach z piekarnika

DSC_5814 DSC_4478No to zrobiłam sobie pyszny obiad! :) Mięso i jego przyrządzanie nie należą do moich ulubionych zajęć, ale tutaj naprawdę nie trzeba się wysilać – a to ważne 😉

Składniki: kawałek karkówki w całości, sól peklowa ( nie wiem przyznaję czy jest dozwolona na AIP – ktoś wie?), zioła: oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, olej do natłuszczenia mięsa, cebulka, czosnek.

Przygotowanie: dzień wcześniej zamarynować mięso w wymieszanych z oliwą ziołach i solą peklową. Schować do lodówki do następnego dnia, obłożyć kawałkami cebuli i czosnku. Nagrzać piekarnik do 220st i załadować mięso na 1,5-2h zmniejszając temperaturę od razu po włożeniu do 190st. Można jeść jak się chce :) z sałatką, ziemniakami jeśli możemy, z młodą kapustą…niebo w gębie! 😉

DSC_5806 DSC_5821

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top