For better day!

Jabłka zapiekane z cynamonem:)

DSC_4593I znowu na słodko:) nic na to nie poradzę:) Bardzo brakuje mi zapachów wypieków w domu. Zanim zaczęłam przygodę z AIP bardzo lubiłam je robić. Zapach ciasta rozchodzący się w domu jest niezastąpiony! Może nie tak samo, ale równie przyjemnie pachną zapiekane jabłka:)

 

Składniki: kilka jabłek, cynamon, goździki, opcjonalnie: rodzynki, orzechy, miód ( dla tych, którzy mogą:)

Przygotowanie: umyć jabłka i przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ponakłuwać goździkami, ułożyć na naczyniu, włożyć do nagrzanego do 180st. piekarnika na ok 45 minut.

Ciepłe jabłka posypać cynamonem:) i jeść!

Dla osób, które mogą jeść rodzynki, orzechy i stosować miód – można wydrążone jabłka wypełnić właśnie takimi dodatkami:) Pozostawiam to Waszej inwencji twórczej :)  

Przed upieczeniem:

DSC_4588

I po upieczeniu:

DSC_4601

PS. Przepraszam Was za kiepską jakość zdjęć – niestety moje oświetlenie w kuchni nie spełnia wymogów niezbędnych do fotografii kulinarnej = słabe lampy:( postaram się nad tym popracować i w przyszłości zmienić!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top