For better day!

Bataty z cukinią w ziołach

DSC_4153Ciepłe warzywa na śniadanie to ciekawa alternatywa do sałatek:) Bardzo prosta propozycja: bataty i cukinia z piekarnika. 

Składniki: 1 duży batat, 1 cukinia, zioła prowansalskie, masło ( lub inny dozwolony tłuszcz – np. olej kokosowy), sól.

 

Przygotowanie: myjemy cukinię i batata, kroimy na plastry ok 7 mm, natłuszczamy roztopionym masłem i posypujemy ziołami i solą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  – 200st., pieczemy ok 20 minut. Jeśli chcemy, aby warzywa były „przypieczone”, to pod koniec włączamy na chwilę funkcję „termoobieg”.

PicMonkey Collage

DSC_4151

 

 

Warzywa możemy zjeść same lub potraktować je jako dodatek do sałaty, mięsa. 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top